torstai 25. joulukuuta 2014

Tomaattivanukasta

200 gr tuoreita tomaatteja tai
3-4 ruokal. tomaattisosetta
3/4 litraa maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja tai
mannaryyniä
1 ruokal. suolaa
2 ruokal. palmiinia tai voita
1-2 munaa
1 teel. sokeria
vähän valkopippuria


Sekoita jauhot maitoon. Sulata voi kasarissa, lisää siihen maito- ja jauhoseos ja hämmennä hyvästi, kunnes se kiehuu.

Anna puuron jäähtyä.

Huuhdo tomaatit ja jauha lihamyllyssä, jos nim. et käytä tomaattisosetta. Sekoita tomaatit puuroon, lisää korppujauhot ja munanruskuaiset sekä viimeksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Pane seos voideltuun ja korppujauhoilla siroiteltuun vuokaan ja keitä vedessä noin 1½ tuntia.

Kaada vanukas vuoasta ja tarjoa tomaattikastekkeen, keitettyjen vihanneksien tai höyryssä keitetyn riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti